Претрага

Ко смо?

Средња стручна школа „Милош Црњански“ је једна од четири средње школе у Кикинди. У њој се образују ученици у десет образовних профила у оквиру четири подручја рада: грађевинарство, здравство, хемија, и производња и прерада хране. Ове године планирамо упис 4 одељења у први разред: по једног одељења из сваког подручја рада.

Више о Школи прочитајте овде.

Обавештење

Успех наших ученика у квизу "Моја Кикинда"

Наши ученици у финалу
Екипа наше школе заузела је треће место у финалу четвртог издања квиза "Моја Кикинда - откријмо где живимо" који организује Градска Канцеларија за младе. Овај квиз намењен је ученицима оснвних и средњих школа, а циљ такмичења је упознавање историје, географије и културе свог краја.

Нашу екипу су чинили: Маја Дакић, Анабела Јовишић (I1), Јасмина Јерковић и Иван Стојадинов (II1), а вођа екипе је била професорица географије Јасна Томашев. За све учеснике финала обезбеђене су награде: лап-топ за школу и једнодневна екскурзија у Београд за ученике.

Дан Школе 2018.

У петак, 26. октобра 2018. обележен је Дан Школе, уједно и 125. годишњица рођена писца Милоша Црњанског. У 12 сати је у амфитеатру одржана свечана приредба у присуству ученика, запослених, пензионера и гостију из Градске управе, других школа и предузећа са којима сарађујемо. На почетку приредбе, директор Школе Милорад Карановић је одржао поздравни говор, а затим су најталентованији ученици читали своје радове и извели неколико музичких тачака.

У исто време, у сали за физичко васпитање уприличен је пријатељски турнир у баскету 3x3 (мешовите екипе, 2 момка и 1 девојка). Учествовало је шест екипа, две екипе наше школе и по једна Гимназије "Душан Васиљев", Економско-трговинске и Техничке школе, као и екипа Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара која је традицинални гост наше школе већ осам година.

Након приредбе и турнира, приређен је коктел за госте у зборници.

Чланак Телевизије Рубин о обележавању Дана Школе

Учесници турнира у баскету Са свечане приредбе

Српски књижевник и један од најзначајнијих стваралаца српске литературе XX века, Милош Црњански, дошао је на свет 26. октобра 1893. године у Чонграду (Мађарска). Истакао се као песник, приповедач, романсијер и публициста. Бавио се и ликовном критиком.

Наши ученици и наставници у Задру

Ученици и професори у Задру

Од 11. до 13. oктобра 2018. ученици и професори наше школе учествовали на размени ученика у Задру (Хрватска) заједно са представницима школа из Шибеника, Даља и Сремске Митровице. Домаћин овог окупљања је била Поморска школа Задар. Ученици ових пет школа заједно раде на два пројекта који ће бити представљени наредне године током манифестације "Дани E-medica": Индекс телесне масе и Живот с хемодијализом.

Нашу школу у овом пројекту предтављају ученице Јасна Милеуснић (II1) и Јована Љубоја (IV1) и професорке Љиљана Радишић и Вања Ињац.

Јесењи крос

У понедељак, 15. октобра 2018. од 13 сати, одржан је јесењи крос за ученике наше школе на Градском стадиону. Девојке су трчале 800m подељене у четири групе (I, II, III и IV разред), а момци 1000m у две групе (I-II и III-IV разред).

Општинско такмичење у фудбалу

Општинско такмичење у малом фудбалу за ученике средњих школа одржано је у четвртак, 4. октобра 2018. Екипа наше школе је поражена од екипе Техничке школе у полуфиналној утакмици резултатом 2:1. Тим ССШ "Милош Црњански" чинили су: Иван Стојадинов, Матија Бајић, Далибор Симић, Никола Мартинов, Стефан Кецман, Дарко Марјанов и Лазар Радић. Вођа екипе је био професор физичке културе Виктор Фелбаб.

Промотивни филм

Зашто одабрати нашу школу?

Нудимо широк избор образовних профила који су тражени на тржишту рада и пружају добру могућност запошљавања већ после средње школе. За оне који желе да наставе образовање на вишим школама и факултетима организујемо припремну наставу за полагање пријемног испита.

Образовни профил архитектонск техничар и сви профили у подручјима рада здравство и производња и прерада хране прошли су кроз Програм реформе средњег стручног образовања (оглед). То значи да су наставни планови и програми осавремењени и усклађени са модерним достигнућима науке и технике, повећан је и број часова стручних предмета и вежби, а смањем број часова општих предмета.

Рад Школе је у поступку спољашњег вредовања, које је спроведено у новембру 2017. године, оцењена највишом могућом оценом (4).

Више о упису прочитајте овде.

logo-takmicenja

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.