Претрага

Ко смо?

Средња стручна школа „Милош Црњански“ је једна од четири средње школе у Кикинди. У њој се образују ученици у десет образовних профила у оквиру четири подручја рада: грађевинарство, здравство, хемија, и производња и прерада хране. Ове године планирамо упис 4 одељења у први разред: по једног одељења из сваког подручја рада.

Више о Школи прочитајте овде.

Посета сајму "Путокази" у Новом Саду

У четвртак 7. марта 2019. ученици завршних разреда обишли су Сајам образовање "Путокази" у Новом Саду. Овогодишњи, 13. по реду сајам образовања трајао је од 7. до 9.марта. На сајму је било понуђено око 500 образовних профила у средњим школама, државним и приватним факултетима из наше земље и иностранства. Покрајнска влада је омогућила бесплатан обилазак сајма свим матурантима из Војводине. Наши ученици су обишли штандове факултета и виших школа где су могли да се информишу о студијским програмима, уписним роковима и условима за пријем. Поред сајма образовања, у Мастер ценрту Новосадског сајма одржавао се и Сајам књига и Сајам запошљавања.

Професори који су водили ученике на сајам су: Дијана Брканлић Тешин, Јелена Драгољевић, Сања Мракић, Штефица Ступовски, Мирјана Прекајски, Радмила Папић Милићев и Бранислава Крстин.

Обука за потребе одбране земље у условима ванредног и ратног стања

У среду, 6. марта 2019. одржана су два часа Обуке за потребе одбране земље у условима ванредног и ратног стања. Ове обуке су одлуком Министарства просвете уведене од ове школске године за ученике завршних разреда средњих школа. Обуку је држао професор Војислав Бошњак.

Одобрен План надокнаде часова

Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне мањине је одобрио План надокнаде часова који су изгубљени због епидемије грипа. Надокнада ће се извршити у периоду:

  • први и трећи разред: од понедељка 11. марта до петка 29. марта 2019.
  • други и четврти разред: од понедељка 1. априла до петка 3. маја 2019.

Надокнада часова ће се вршити свакога дана у периоду од 7:00 до 8:00 сати (два часа по 30 min), по следећем распореду:

  • прве недеље надокнаде (од 11. до 15. марта за први и трећи разред, односно од 1. до 5. априла за други и четврти разред) надокнадиће се свакога дана први и други час који су изгубљени одговарајућег дана;
  • друге недеље надокнаде (од 18. до 22. марта за први и трећи разред, односно од 8. до 12. априла за други и четврти разред) надокнадиће се свакога дана трећи и четврти час који су изгубљени одговарајућег дана;
  • треће недеље надокнаде (од 25. до 29. марта за први и трећи разред, односно од 15. априла до 3. маја за други и четврти разред) надокнадиће се свакога дана пети и шести час који су изгубљени одговарајућег дана.
  • Седми час и претчас који су изгубљени ће се надокнадити у суботу 4. маја која је наставна субота према Календар у рада.

Часови надокнаде ће се евидентирати у дневник као -1. (минус први) и 0. (нулти) час.

Преузмите званичан текст Плана надокнаде

Посета Дому здравља

У уторак, 26. фебруара 2019, ученици одељења IV1 (медицинска сестра - техничар) са наставницама здравствене неге Љиљаном Радишић и Санијелом Јовић обавили су стручну посету Дому здравља Кикинда. Том приликом, Начелник СХПМ (Служба хитне медицинске помоћи) др Милош Бајић им је одржао предавање и демонстрирао основне мере КПР-а (кардиопулмоналне реанимације), упознали су се са опремом и апаратима који се налазе у санитеском возилу и обисшли амбуланту Примарне здравствене заштите.

Ученици ОШ "Јован Поповић" посетили Школу

Ученици осмог разреда Основне школе "Јован Поповић" посетили су у понедељак 11. фебруара 2019. нашу школу. Осмаци су са својим наставницима имали прилику да обиђу Школу и упознају се са образовним профилима које образујемо, као и са процесом извођења теоријске и практичне наставе.

Предавање о давалаштву крви

У понедељак 11. фебруара у 14 ч. у нашој школи је одржано мотивационо предавање за пунолетне ученике на тему добровољног давања крви. О разлозима, потребама и предностима давалаштва, говорили су др Србислава Дрндарски и вршњачки едукатори Црвеног крста Кикинда, са жељом да анимирају и мотивишу што већи број нових младих давалаца крви.

Промотивни филм

Зашто одабрати нашу школу?

Нудимо широк избор образовних профила који су тражени на тржишту рада и пружају добру могућност запошљавања већ после средње школе. За оне који желе да наставе образовање на вишим школама и факултетима организујемо припремну наставу за полагање пријемног испита.

Образовни профил архитектонск техничар и сви профили у подручјима рада здравство и производња и прерада хране прошли су кроз Програм реформе средњег стручног образовања (оглед). То значи да су наставни планови и програми осавремењени и усклађени са модерним достигнућима науке и технике, повећан је и број часова стручних предмета и вежби, а смањем број часова општих предмета.

Рад Школе је у поступку спољашњег вредовања, које је спроведено у новембру 2017. године, оцењена највишом могућом оценом (4).

Више о упису прочитајте овде.

logo-takmicenja

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.