Претрага

ПочетакМатурски и завршни испит

Матурски и завршни испит

Овде можете пронаћи све податке везане за полагање матурског и завршног испита. Матурски испит у виду стручне матуру полаже ученик после завршеног четвртог разреда средњег стручног oбразовања и васпитања у стручној школи. Завршни испит полаже ученик после завршеног средњег стручног образовања у трогодишњем трајању (Закон о основама система образовања и васпитања).

Ученици образовних профила кои су прошли ктоз систем Реформе средњег стручног образовања (архитектонски техничар, прехрамбени техничар, пекар, месар, прерађивач млека и сви медицински профили) полажу матурски односно завршни испит по новом, иновираном систему. Ученици образовних профила који још нису прошли кроз реформу (техничар за заштиту животне средине, хемијско-технолошки техничар) полажу матурски и завршни испит по старом систему.

Почев од школске 2019/2020. (за образовне профиле у трогодишњем трајању), односно од 2020/2021. (за образовне профиле у четворогодишњем трајању), ученици ће на крају средње школе полагати стручни матуру и завршни испит према Правилнику о програму стручне матуре и завршног испита.

Програм полагања матурског испита по старом систему

Програм полагања матурског испита за образовне профиле Техничар за заштиту животне средине и Хемијско-технолошки техничар

Датум последње измене среда, 24 април 2019 02:06

Приручници за полагање матурског испита по иновираном програму

Овде можете преузети приручнике за полагање матурког и завршног испита по иновираном програму. У њима је детаљно објашњен начин полагања испита, а садрже и збирку питања и задатака за полагање.

Архитектонски технича (2019.)

Приручник - прехрамбени техничар (2014.)

Практикум - прехрамбени техничар (2014.)

Лабораторијски техничар (2018.)

Медицинска сестра - техничар (2018.)

Фармацеутски техничар (2018.)

Пекар (2013.)

Месар (2013.)

Прерађивач млека (2013.)

Пример добро урађеног матурског рада

Овде можете преузети примере добро урађених матурских радова за оне образовне профиле који још нису прошли кроз програм реформе.

Техничар за биотехнологију

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.