Претрага

ПочетакВаннаст. активностиТакмичењаМеђуокружно такмичење у рукомету

13. сезона квиза "Колико се познајемо"

Завршено је снимање 13. сезоне квиза "Колико се познајемо" који организује Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне мањине. "Колико се познајемо" представља квиз-такмичење ученика средњих школа у знању о историји и култури националних заједница сa простора АП Војводине. Од претходне сезоне је промењен концепт такмичења, тако да се сада такмиче екипе састављене од по четири ученика из четири различите школе (три такмичара и један резервни члан).

Прве три емисије су снимане у четвртак, 9. маја. 2019. у Кањижи. Полуфиналне и финална емисија су снимане током претходног викенда (18-19. мај) у Новом Саду. Нашу школу је представљало двоје такмичара: Стефан Кецман (III1) и Николина Пролоћ (II3) и проф. Вања Томашев. Какав резултат су остварили сазнаћете ако будете пратили овај квиз који се емитује на Телевизији Војводине.

Тијана Карић осма на Републичком такмичењу из хемије

Т. Карић у Београду
Републичко такмичење из хемије за ученике средњих школа одржано је од 11. до 12. маја 2019. на Технолошко-металуршком факултету у Београду. Организатори такмичења су Српско хемијско друштво и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Нашу школу је представљала Тијана Карић, ученица првог разреда смера лабораторијски техничар. Она је заузела осмо место међу ученицима првог разреда у дисциплини тест и експериментална вежба. У овој категорији се такмичило 55 ученика.

Првог дана такмичења, ученици су радили писмени тест (максимално 70 поена). Након овог дела такмичења, Тијана је заузела 11. место. Другога дана, ученици који су освојили довољан број поена радили су експерименталну вежбу (максимално 30 поена). Након завршена оба дела, Тијана је заузела осмо место у укупном пласману. Честитамо њој и њеној менторки, проф. Бранислави Дилбер-Косић на успеху.

Комплетне резултате такмичења можете преузети овде.

Јелена Петков на Републичком такмичењу ученика из области производње и прераде хране

Јелена Петков
У Пољопривредној школи у Лесковцу је од 4. до 6. априла 2019. одржано Републичко такмичење ученика средњих школа из области производње и прераде хране. Нашу школу је представљала једна ученица - Јелена Петков (IV4 - прехрамбени техничар) са својим ментором, професорком Горданом Попов. Јелена је заузела девето место у катекгорији прехрамбених техничара.

Наши ученици на смотри рецитатора

М. Калаковић и Д. Константинов у Чоки
Наши ученици су и ове године учествовали на рецитаторској смотри "Песниче народа мог". На Градској смотри која је одржана у Културном центру Кикинда 22. фебруара 2019. ученице наше школе Милица Калаковић и Драгана Константинов (III3) су избориле пласман на Окружну смотру. Окружна смотра рецитатора је одржана у Дому културе у Чоки 10. марта, а на њој је Милица Калаковић изборила пласман на Покрајинску смотру. Покрајинска смотра је одржана у Сечњу 14. арпила, али Милица није изборила пласман на Републичку смотру.

Ментор наших рецитатора је проферка српског језика и књижевности Десанка Божин.

Дејан Волаш трећи на Школском првенству Србије у џудоу

Дејан Волаш
Ученик наше школе Дејан Волаш (IV3) освојио је бронзану медаљу на Школском првенству Србије у џудоу у категорији до 73 kg. Такмичење је одржано 20. марта 2019. у Београду. Комплетне резултате такмичења можете ореузети овде.

Успех наших ученика на математичкој смотри "Кенгур без граница"

Објављени су коначни резултати међународне математичке смотре "Кенгур без граница" којa је одржанa 21. марта 2019. У конкуренцији првог разреда средње школе, наша ученица Милица Адамовић (I1) је освојила II награду у категорији К1 (друштвено-језички смер гимназије и стручне школе са два часа математике недељно), док су Анабела Јовишић и Тијана Терзин (I1) награђене похвалом. У конкуренцији трећег разреда, Матеј Имброњев (III1) је освојио III награду у категорији К1, док су похвалу добили Стефан Кецман (III1) у категорији К1 и Дејан Маринков (III2) у категорији К2 (стручне школе са три и четири часа математике недељно). Међу ученицима четвртог разреда, Милица Сандић и Анастасија Пролић (IV1) су освојиле III награду у категорији К1. Ово је до сада највећи успех наших ученика на овом такмичењу.

Сви ученици који су освојили I, II или III награду пласирали су се за финално такмичење које ће бити одржано на Природно-математичком факултету у Крагујевцу 9. јуна 2019. Комплетне резултате такмичења можете преузети овде.

m-adamovic-125 m-imbronjev-125
Адамовић Имброњев Сандић Пролић

Страна 1 од 21

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.