Претрага

ПочетакВести

"Euroseun" 2018.

Наши ученици и професори у Румунији
Представници наше школе учествовали су по oсми пут у ученичком кампу који се у оквиру међународног пројекта "EuRoSeUn" одржава у румунском туристичком центру Валеа луи Лиман. Овогодишњи камп одржан је од 18. до 20. маја 2017. а учествовали су ученици и наставници из седам средњих школа из Румуније, Србије, Мађарске и Аустрије. Покретач и главни организатор овог пројекта је професор Флорин Белеа из Гимназије "Григоре Мојсил" из Темишвара. Ученици и професори су се током ова три дана дружили у живописном излетишту на обраонцима Карпата. За ученике су организована спортска надметања и уметничке радионице.

Нашу школу су представљали ученици: Дуња Шијачки, Милица Сандић, Анастасија Пролић (III1), Предраг Татомир (III2), Дејан Волаш (III3), Матеј Имброњев (II1), Дејан Маринков (II2) и Миња Петров (I1), и професори: Дијана Брканлић Тешин, Вања Томашев и Драгана Бубало Херцег.

Матурантска парада 2018.

У петак, 18. маја 2018. на кикиндском Тргу одржана је традиционална 11. Матурантска парада. Извештај о Паради можете прочитати на веб-сајту Града овде.

Ученици осмог разреда посетили Школу

Ученици из Иђоша и Б. Тополе током посете
У уторак, 15. маја 2018, нашу школу су посетили ученици осмог разреда основних школа "Миливој Оморац" из Иђоша и "Братсво јединство" из Банатске Тополе. Они су обишли школу и упознали се са начином рада, као и са образовним профилима предвиђеним за упис у први разред наредне школске године.

У четвртак, 26. априла, посетили су нас ученици осмог разреда основних школа "Славко Родић" из Накова и "Иво Лола Рибар" из Нових Козараца.

Чланови еколошке секције посетили вртић "Плави чуперак"

Чланови еколошке секције "Еко-ген" посетили су малишане у вртићу "Плави чуперак" у понедељак, 14. маја 2018. Деци предшколског узраста појаснили смо због чега је важно да отпад бацамо у контејнере. Погледали смо цртани филм у ком су нам девојчица Невена и дечак Далибор објаснили због чега постоје контејнери различитих боја. Предшколци су позитивно усвојили став према рециклажи и мудро су приступили решавању задатка из радног еко-листа. Следећа едукативна радионица нам је планирана за четвртак, 17. мај, када ћемо се представити предшколцима из вртића "Колибри".

Ученици посетили Војномедицинску академију

Ученици одељења III1 (медицинска сестра - техничар) посетили су Војномедицинску академију (ВМА) у Београду у овиру блок-наставе из здравствене неге у уторак, 24. априла 2018. Том приликом су ученици обишли одељеље Хитне помоћи, Клинику за интензивну интерну медицину и Централну стерилизацију. Ученици су се упознали са радом ове најеминентније здравствене установе у нашој земљи и информисали се о могућности даљег школовања на Академији. Посету су организовале наставнице здравствене неге Санијела Јовић и Љиљана Радишић.

Одржан Сајам образовања и образовних профила

У среду, 25. априла 2018. у хали СЦ "Језеро" одржан је Сајам образовања и образовних профила за ученике основних школа. Организатор сајма је био Град Кикинда. На сајму су се представиле средње школе, као и привредници који су заинтересовани за дуално образовање.

Сајам су организовано посетили ученици осмог разреда основних школа са територије Севернобанатског округа. Они су на лицу места могли да се упознају са образовним профилима и смеровима које нуде средње школе у Кикинди. Наша школа је на свом штанду основцима представила пет образовних профила који су планирани за упис у наредну школску годину (лабораторијски техничар, архитектонски техничар, техничар за заштиту животне средине, пекар и прерађивач млека).

Штанд наше школе на Сајму

Страна 1 од 42

Поткатегорије

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.