Претрага

ПочетакВести

Предавање о глобалном загревању

У уторак, 21. маја 2019. организовано је стручно предавање на тему "Глобално загревање" за ученике четвртог разреда образовног профила техничар за заштиту животне средине, у оквиру блок-наставе. Предавање је одржао Мирослав Грујић, професор географије у Основној школи "Свети Сава".

Наши ученици учествовали у "Ноћи музеја"

У суботу, 18. маја 2019, у Народном музеју у Кикинди одржана је манифестација "Ноћ музеја 2019" под слоганом "Најважније је бити здрав". Тема је била историја здравства у Кикинди. Посетиоци су имали прилику да погледају изложбу о историји болнице, апотека и осталих здравствених установа, али и људима који су нас лечили. У оквиру пратећег програма, у свечаној сали Музеја, посетиоцима се представила и наша Школа – образовни профили медицинска сестра-техничар и фармацеутски техничар.

Ученици образовног профила медицинска сестра-техничар су заинтересованима мерили телесну тежину и висину, крвни притисак и концентрацију кисеоника у крви, док су будући фармацеутски техничари израђивали грожђану маст и разблажени етанол, које су делили посетиоцима. Подршку су им пружили професори Владимир Прунић, Санијела Јовић и Наташа Глигорин Танацков.

Матурантска парада 2019.

У петак, 17. маја 2019. на кикиндском тргу испред Народног музеја одржана је традиционална матурантска парада "Плес са Европом". Тачно у подне, матуранти су заиграли кадрил заједно са својим вршњацима из преко 100 европских градова. Укупно је учестововало 404 ученика из све четири средње школе и Високе струковне школе за образовање васпитача. Након тога, ученици су заиграли ужичко коло.

Ово је дванаести пут да се ова манифестација одржава у Кикинди, у организацији Удружења "Creativia", а под покровитељством Града Кикинде. Извештај о Паради можете прочитати на веб-сајту Града овде.

Наши матуранти плесали и у Београду

У суботу, 11. маја, кикиндски матуранти (међу њима и осам ученика наше школе) учествовали су на великој промоцији и генералној проби матурантске параде која је одржана на Савској променади у Београду. Извештај о овом догађају можете прочитати на сајту Вечерњих новости овде.

Конкурс за упис ученика у први разред у школску 2019/20. годину

konkurs-2015-16У понедељак, 13. маја 2019. званично је објављен текст Конкурса за упис ученика у први разред средње школе у Републици Србији за школску 2019/20. годину. Конкурсом је предвиђен упис четири одељења првог разреда у нашу школу (исти број као и претходне године). Две разлике у односу на претходну годину су што ће се уместо образовног профила лабораторијски техничар ове године уписивати образовни профил медицинска сестра - техничар, а уместо прерађивача млека уписиваће се нови образовни профил оператер у прехрамбеној индустрији.

Дајемо табеларни преглед образовних профила који су Конкурсом предвиђени за упис у нашу школу са шифрама за листу жеља и слободним бројем места за упис.

шифра

образовни профил

подручје рада

број места

трајање

SNKI SC 4F34S

техничар за заштиту животне средине

хемија, неметали и графичарство

30

4 год.

SNKI SC 4H26S

архитектонски техничар

геодезија и грађевинарство

30

4 год.

SNKI SC 3A23S

пекар

пољопривреда, производња и прерада хране

15

3 год.

SNKI SC 3A31S

оператер у прехрамбеној индустрији

пољопривреда, производња и прерада хране

15

3 год.

SNKI SC 4O13S

медицинска сестра - техничар

здравство и социјална заштита

30

4 год.

Ученици на завршном испиту тест из српског, односно матерњег језика полажу у понедељак, 17. јуна, тест из математике у уторак, 18. јуна, а комбиновани тест у среду 19. јуна 2019. године.

Текст Конкурса

Мали календар уписних активности 2019.

Посета Дому за децу ометену у развоју "Колевка" у Суботици

У уторак, 16. априла 2019. ученици одељења IV1 (медицинска сестра - техничар) са професоркама Љиљаном Радишић и Санијелом Јовић били су у посети Дому за децу ометену у развоју "Kолевка" у Суботици. Током обиласка Дома, упознали су се са радом установе, остварили контакт са штићеницима Дома и учествовали у неким од уобичајених дневних активности. Наши ученици и професори су, приликом посете, деци однели поклоне у виду гардеробе, играчака и слаткиша. Леп и сунчан дан искористили су и за кратку посету Суботици и Палићу.

Ученици основних школа "Васа Стајић" и "Вук Караџић" посетили нашу школу

У среду 10. априла 2019. нашу школу су посетили ученици осмог разреда основних школа "Васа Стајић" из Мокрина и "Вук Караџић" из Кикинде. Осмаци су са својим наставницима имали прилику да обиђу Школу и на лицу места се упознају са планом уписа и образовним профилима које образујемо, као и са процесом извођења теоријске и практичне наставе.

Госте је најпре поздравио директор Школе Милорад Карановић, а у обилазак су их водили чланови Тима за промоцију Школе (Бранислава Крстин, Вања Томашев, Радмила Папић-Милићев) и проф. Санијела Јовић, као и ученице Јована Љубоја и Дуња Шијачки.

Страна 1 од 48

Поткатегорије

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.