Претрага

ПочетакВести

Посета сајму "Путокази" у Новом Саду

У четвртак 7. марта 2019. ученици завршних разреда обишли су Сајам образовање "Путокази" у Новом Саду. Овогодишњи, 13. по реду сајам образовања трајао је од 7. до 9.марта. На сајму је било понуђено око 500 образовних профила у средњим школама, државним и приватним факултетима из наше земље и иностранства. Покрајнска влада је омогућила бесплатан обилазак сајма свим матурантима из Војводине. Наши ученици су обишли штандове факултета и виших школа где су могли да се информишу о студијским програмима, уписним роковима и условима за пријем. Поред сајма образовања, у Мастер ценрту Новосадског сајма одржавао се и Сајам књига и Сајам запошљавања.

Професори који су водили ученике на сајам су: Дијана Брканлић Тешин, Јелена Драгољевић, Сања Мракић, Штефица Ступовски, Мирјана Прекајски, Радмила Папић Милићев и Бранислава Крстин.

Обука за потребе одбране земље у условима ванредног и ратног стања

У среду, 6. марта 2019. одржана су два часа Обуке за потребе одбране земље у условима ванредног и ратног стања. Ове обуке су одлуком Министарства просвете уведене од ове школске године за ученике завршних разреда средњих школа. Обуку је држао професор Војислав Бошњак.

Посета Дому здравља

У уторак, 26. фебруара 2019, ученици одељења IV1 (медицинска сестра - техничар) са наставницама здравствене неге Љиљаном Радишић и Санијелом Јовић обавили су стручну посету Дому здравља Кикинда. Том приликом, Начелник СХПМ (Служба хитне медицинске помоћи) др Милош Бајић им је одржао предавање и демонстрирао основне мере КПР-а (кардиопулмоналне реанимације), упознали су се са опремом и апаратима који се налазе у санитеском возилу и обисшли амбуланту Примарне здравствене заштите.

Ученици ОШ "Јован Поповић" посетили Школу

Ученици осмог разреда Основне школе "Јован Поповић" посетили су у понедељак 11. фебруара 2019. нашу школу. Осмаци су са својим наставницима имали прилику да обиђу Школу и упознају се са образовним профилима које образујемо, као и са процесом извођења теоријске и практичне наставе.

Предавање о давалаштву крви

У понедељак 11. фебруара у 14 ч. у нашој школи је одржано мотивационо предавање за пунолетне ученике на тему добровољног давања крви. О разлозима, потребама и предностима давалаштва, говорили су др Србислава Дрндарски и вршњачки едукатори Црвеног крста Кикинда, са жељом да анимирају и мотивишу што већи број нових младих давалаца крви.

Недеља образовања о заштити животне средине

Са презентације

У оквиру обележавања "Недеље образовања о заштити животне средине" нашу школу су 28. јануара 2019. посетили представници градског Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој. Ученици образовног профила техничар за заштиту животне средине (одељење IV3) су гостима и новинарима локалних медија представили свој образовни профил и акције које су током претходних година спроводили на пољу подизања свести о значају очувања животне средине. Ученици су у презентацији коју су припремили посебан нагласак ставили на активности еколошке секције Еко-ген која у нашој школи делује већ дужи низ година.

Извештај на сајту ТВ Рубин

Страна 1 од 46

Поткатегорије

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.