Претрага

ПочетакВестиМатурантски „Плес толеранције“ одржан у Кикинди по шести пут

Матурантски „Плес толеранције“ одржан у Кикинди по шести пут

На централним трговима и улицама широм Србије данас (17. 05. 2013.) је плесало више од 12.000 матураната, који су се кроз музику и плес на јединствен начин повезали са вршњацима из Европе, у оквиру Матурантске параде "Плес толеранције". Овогодишња Парада одржана је по шести пут и у Кикинди. На тргу, испред зграде Општине, матуранти све четири кикиндске средње школе заплесали су тачно у подне. Матуранте су најпре поздравили председник Општине Саво Добранић и Марко Марковљев из невладине организације "Creativia" која је организатор кикиндске параде. Након тога се на разгласу зачуо програм радија Београд 202, који је уживо преносио музику, и матуранти су заплесали кадрил. Очекује се да ће и овогодишња парада оборити Гинисов рекорд по броју парова који су истовремено плесали.

Матурантска парада названа "Плес са Европом" одржава се сваке године истовремено у неколико стотина европских градова. Ове године преко 30 градова из Србије учествовало је на овом догађају чија је основна идеја повезивање младих кроз плес и музику, како би током шест минута синхронизованог плеса сви били као један, без граница, без разлика, без насиља, промовишући мир и заједништво као заједничку жељу човечанства. Од својих почетака пре читаве деценије до данас, матурантска парада окупила је готово 200.000 матураната из десет генерација, сваке године промовишући ненасиље, толеранцију и заједништво као основне вредности европских народа. У Србији матуранти су плесали и у Београду, Новом Саду, Нишу , Шапцу, Вршцу, Сремској Митровици, Обреновцу, Лајковцу, Пећинцима, Апатину, Сенти, Чоки, Новом Кнежевцу, Крушевцу, Неготину, Сокобањи, Књажевцу, Бабушници, Димитровграду, Пироту, Прокупљу, Ужицу, Сјеници, Новом Пазару, Рашки, Босилеграду, Параћину, Димитровграду, Бечеју и Богатићу. Плесало се и у 11 држава у нашем региону.

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.