Претрага

ПочетакВестиСтручне посете за ученике образовног профила Техничар за заштиту животне средине

Стручне посете за ученике образовног профила Техничар за заштиту животне средине

30. маја 2022. ученици другог и четвртог разреда образовног профила Техничар за заштиту животне средине су у оквиру блок наставе посетили визиторски центар „Лудаш“ у Хајдукову, надомак Суботице. Након предавања од стране запослених у овом центру и детаљног обиласка језера, ученици четвртог разреда отишли су у обилазак ЈП „Водовод и канализација“ у Суботици, где су имали прилику да виде на који начин се врши прерада и одлагање отпадних вода. Након посете, сви ученици су преостало слободно време искористили за обилазак центра града Суботице.

У петак, 3. јуна 2022, ученици четвртог разреда су у оквиру блок наставе посетили Mетеоролошку станицу у Кикинди, како би се упознали са њеном делатношћу. Након предавања од стране запослених, ученици су имали прилику и да виде принцип рада свих метеоролошких инструмената. Захваљујемо се стручном особљу на љубазности и издвојеном времену за наше ученике.

21. јуна ученици трећег разреда су у оквиру предмета Прерада и одлагање чврстог отпада, посетили Регионалну санитарну депонију и на правом месту се упознали за начином управљања и одлагања чврстог отпада. Ученици су на прави начин успели да повежу градиво научено на часовима и практичан начин прераде и одлагања чврстог отпада. Истог дана, ученици другог разреда су у оквиру предмета Извори загађења животне средине, посетили "Метанолско-срћетни комплекс" у Kикинди. Том приликом упознали су се са начином производње метанола и сирћетне киселине

24. јуна ученици другог и трећег разреда били су у посети ЈП "Градско зеленило" у Новом Саду. Будући техничари за заштиту животне средине, на правом месту, и из прве руке, добили су информације о раду компостилишта, преради биомасе и користима које ова технологија доноси у заштити животне средине. На питања ђака одговарали су инжењери Зеленила, а њихова заинтересованост добар је пут за будућу сарадњу која је увек добродошла. Такође су тог истог дана посетили и фабрику за рециклажу гуме "Eco Recycling" у Сиригу. Упознали су се практично  са процесом рециклирања ове сировине, као и са машинама и апаратима који се при томе користе.

Лудашко језеро Фабрика за рециклажу гуме

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.