Претрага

ПочетакВестиПрва награда на Фестивалу уметности и науке

"Дани E-medica 2016."

ученице и професорице
Ученице и професорице у Тухељским Топлицама

ССШ "Милош Црњански" се ове године приључила пројекту "E-medica" у Хрватској. Овај пројекат постоји од 2005. године и има за циљ повезивање ученика и наставника медицинских школа у Хрватској и окружењу. Пројекат је покренула Медицинска школа Анте Кузманића из Задра, а подржавају га Министарство знаности, образовања и спорта Републике Хрватске, Агениција за струковно образовање и образовање одраслих и Хрватске академске и истраживачке мреже (CARnet). У оквиру пројекта ученици реализују око 40-45 заједничких пројеката, 30-ак ученичких размена и десетак видео конференција у току школске године. Поред 25 медицинских школа из Хрватске, прикључиле су се 4 словеначке школе, три школе из Србије (Београд, Сремска Митровица и ми) и Здравствена школа из Скопља.

У оквиру овог пројекта сваке године се одржава конференција "Дани E-medica" која представља годишње окупљање свих ученика и наставника који су сарађивали на заједничким пројектима у протеклој школској години. Oвогодишњи "Дани" су одржани од 3. до 5. марта 2016. у Тухељским Топлицама код Загреба. Нашу школу су представљале ученице Милица Сандић (I1), Дуња Шијачки (I1) и Дајана Зарић (III1), професорице Вања Ињац Забрдац и Љиљана Радишић, и директор Виктор Фелбаб.

Преносимо утиске Дуње Шијачки:

Поред дружења и упознавања, које је започело одмах по доласку и смештању у хотел, имале смо прилику да првога дана одслушамо кратке презентације о свим школама које су учествовале у пројекту, које смо држали ми ученици. Друга два дана смо у преподневним часовима заједно са осталим учесницима слушале, али и држале презентације о темама које смо сами унапред бирали и спремали заједно са другим школама. Овде смо имали прилику да чујемо неке занимљиве ствари, и наравно научимо понешто. Наша презентација је носила назив "Опасности флоре и фауне", а урадиле смо је са ученицама из Шибеника и Дубровника. Остатак дана био је испуњен друштвеним активностима које су нам омогућиле упознавање околине и зближавање са ученицима из других градова, док су вечерњи сати били резервисани за журке. Ово искуство остаће нам дуго у сећању и надамо се да ћемо остати у контакту са свима које смо упознале.

Виртуелна учионица

MoodleУз помоћ софтвера Moodle креирали смо за ученике сајт за електронско учење. Можете му приступити преко следећег линка:
moodle.miloscrnjanski.edu.rs

Школска библиотека

Bookshelf icon (red and green)Приступите електронском каталогу библиотеке, погледајте да ли књига која вам је потребна постоји у библиотеци и да ли је слободна:
biblioteka.miloscrnjanski.edu.rs/

Нађите нас на Фејсбуку!

facebookШкола има своју страницу на Фејсбуку где се можете редовно обавештавати о активностима наших ученика и наставника.
facebook.com/sscrnjanskiki

Free business joomla templates

Creative Commons лиценцаОво дело је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Србија.